אודות
מי אנחנו?
"ארגון צפון אמריקה למען יהודי אתיופיה" נוסד בארצות הברית בשנת 1982 במטרה לסייע לקהילת יהודי אתיופיה – לשרוד באתיופיה, לעלות לישראל ולהיקלט בחברה הישראלית כשווים בין שווים ולשמר את מורשתם העשירה והייחודית. המשרד בישראל נפתח בשנת 1984 והוכר כעמותה בשנת 1995. במהלך שנות השמונים והתשעים שלח הארגון יותר מעשרים משלחות לאתיופיה על מנת לבקר בכפרים היהודיים, להכיר את אורח החיים בהם, לספק משאבים ולשמור על קשר עם הקהילה. במהרה הבינו ראשי הארגון כי עבודתם לא תמה עם נחיתת העולים מאתיופיה והפיכתם לאזרחי מדינת ישראל. מייסדי ופעילי הארגון מאמינים כי החינוך הוא האמצעי החשוב ביותר לקליטה מוצלחת של הקהילה בישראל. אנו מאמינים ביכולתם של בני הקהילה לשגשג ולהצליח, כל עוד יקבלו את הכלים החינוכיים והמקצועיים הדרושים לכך.
השאיפה שלנו
שילוב מלא של הקהילה בחברה הישראלית. סגירת מעגל: אין דבר שנותן לנו סיפוק גדול יותר מאשר הענקת מלגה במסגרת תוכנית "אמץ סטודנט" לצעיר, שקיבל מאיתנו סיוע ב"לימודיה ." בביה"ס היסודי, מלגה בתיכון ולומד כעת במוסד להשכלה גבוהה. מספר הצעירים האלה הולך וגדל, חלקם אף סיימו את התואר ושולבו בשוק העבודה כאנשי מקצוע אקדמאים
מה אנחנו עושים?
בין השנים 1984 ל – 1993 פעל משרד הארגון בישראל כקרן התומכת בתכניות בתחומי הקליטה, החינוך והרווחה. בשנת 1993 הפך הארגון לגוף מפעיל, המתמקד בפיתוח ובהפעלה של תכניות חינוכיות, העונות לצרכים של העולים מאתיופיה ויוצאי אתיופיה העולים מן השטח, במטרה לקדם ולהבטיח את קליטתה המוצלחת של הקהילה בישראל. התכניות המופעלות היום על ידי הארגון מכוונות לתת מענים לצרכים הממוקדים של הקהילה האתיופית: העלאת ההישגים של תלמידי בתי הספר היסודיים בקרב הקהילה במסגרת ה"לימודיה", כאשר שיפור ההישגים הזה יהווה מודל ומקור השראה לכלל האוכלוסייה, קידום מתן בחירה חופשית לתלמידי חט"ב ותיכון, באמצעות מלגות המסייעות להורים המתקשים לשלם את העלויות הנדרשות, ומתן עידוד וסיוע כלכלי לצעירי הקהילה הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה.
אני חושב שלהשתלבות מוצלחת של מורות ומורים בני הקהילה במערכת החינוך הישראלית יש השפעה חשובה. הרי בתי הספר הם המקום שמעצב עמדות וגישות של נערות ונערים שיהפכו להיות מבוגרים.
אין כיום מספיק מורים יוצאי אתיופיה במערכת החינוך. על פי מסמכים רשמיים יש כ-300 מורות ומורים יוצאי הקהילה שזה בסביבות 0.3% מכלל המורים בארץ. האחוז שצריך להיות כדי שיהיה ייצוג הולם לבני העדה הוא 1.7%, כלומר כ-3000 מורים. בנוסף למספר הנמוך, רבים מהמורים שהשתלבו בבתי הספר לא מקבלים תפקידים מרכזיים, לא עובדים כמחנכים וגם לא ממש מלמדים בכיתות".
